Populära resmål

Semestern börjar äntligen närma sig. Men vart ska du styra kosan? Det beror lite på vilken semesterpersonlighet du är. Det finns många resmål att välja mellan och det finns många olika typer av resor och sätt att semestra på. Har du bara möjlighet att ta en fredag eller måndag ledigt kan en stad i Europa vara ett bra resmål. Hittar du en billig flygbiljett kan en weekend i en ny stad pigga upp och innebära en välförtjänt paus i vardagen. Har du en längre semester kan du drömma om mer fjärran platser. Kanske är det dags att upptäcka en ny världsdel?

Resmål vid havet

Resmål för weekendresor

Det finns många spännande platser att upptäcka utan att resa speciellt långt. Är du ute efter en weekendresa så kan stadspulsen i en europeisk huvudstad som Istanbul vara ett bra val. Amsterdam är med sina många kanaler och broar är ett annat populärt resmål, framförallt på våren då tulpanerna slår ut. På sommaren tycker många om att besöka Barcelona, den största staden i provinsen Katalonien i Spanien. Där möts stranden och staden i en härlig atmosfär. I Barcelona kan du bada på förmiddagen och ta del av ett omfattande kulturliv på kvällen och långt in på natten.

Andra platser som har blivit populära för weekendresor på senare år är städer i Östeuropa. Sarajevo, Bratislava och Dubrovnik är till exempel spännande resmål. Det är städer som har mycket historik och där döljs det många berättelser och ett rikt kulturliv. De låga priserna är något som också lockar besökare från hela världen till dessa städer. Kroatien har många städer med vacker arkitektur och en fin kustremsa. Ett av de populäraste resmålen i Östeuropa är Prag. Där är maten och framförallt ölet en stor turistattraktion. Det är en vacker turiststad som många återkommer till.

Resmål för långresor

Går du och drömmer om en långresa? Kanske fly undan vintern några veckor och ta dig till varmare breddgrader? Det finns många paradisstränder som väntar på dig. Det är svårt att välja vart man ska åka. Det första när man ska välja resmål är att fundera på vad man vill göra där. Är det sol och bad som gäller så är Thailand det absolut populäraste resmålet för svenskar. Flygbiljetterna blir allt billigare med en ökad efterfrågan och du kan idag göra riktiga kap om du är ute i god tid.

Har du varit i Thailand och vill åka någonstans dit inte alla åker så kan Sydamerika vara spännande. I Centralamerika och Karibien finns många vackra resmål där du kan njuta av både sol och bad och upptäcka en ny kultur. Är du ute efter något mer spännande och inte bara vill ligga i en solstol på semestern finns det mycket att aktivera dig med i regionen. Lär dig dansa salsa på Kuba, vandra i bergen i Peru eller ta dig fram i den tropiska djungeln i Ecuador.

Resmål till världens alla hörn

Beroende på vad du är ute efter för typ av resa och hur lång tid du har på dig så finns det oändligt många platser att besöka. Att välja resmål är ibland väldigt lätt. Men när det inte är självklart krävs det ibland en del jobb. Du hittar många sidor på nätet där du kan söka inspiration och motivation till att besöka främmande destinationer för just dig. Passa på att upptäcka nya platser, det finns många spännande städer i Europa att utforska.